Cyclonen

 

 

De Cycloon is een scheidingsapparaat dat gebruikt wordt voor het scheiden van stoffen met een verschillende aggregatietoestand of verschillende zwaarte. De scheiding vindt plaats met behulp van een wervelstroming. Waarin de centrifugaal- en zwaartekracht resulteren in een scheiding van de verschillende stoffen. De scheiding is voornamelijk het gevolg van gewicht. De cycloon wordt gebruikt voor stofdeeltjes groter dan 20 mu en bij een stoflast groter dan 10 gram per m3.

Van Dijk Systems maakt high efficiency cyclonen die een 10% tot 15% hogere efficiëntie hebben dan de standaard cyclonen.

Door toepassing van een expansie kamer (Diamant) worden de kleinere stofdeeltjes beter afgescheiden, ook ontstaat hierdoor minder slijtage aan het conische gedeelte.

Het grote voordeel van cyclonen de meeste andere afzuigsystemen is de hoge mate van bedrijfszekerheid door het ontbreken van bewegende delen, de lage onderhoudskosten en het gemak deze toe te passen in uw systeem.

De cyclonen vinden hun weg bij recyclinginstallaties; als voorafscheider van doekenfilters; in de hout-, metaal- en keramische industrie en een verscheidenheid aan andere toepassingen.

Onze cyclonen worden standaard van 3 mm staalplaat gemaakt en in twee lagen gespoten voor optimale stevigheid en duurzaamheid.

Voor speciale toepassingen maken we  uitvoeringen in RVS maar ook als het product erg abbrasief is maken wij ze uit het slijtvaste hardox.

Doordat de cycloon geen bewegende delen heeft is het onderhoud zeer beperkt. Doordat de maat relatief klein is ten opzichte van de stoflast, is hij zeer geschikt voor grote stof volumes. Of als voorafscheider voor doeken- en patroonfilters.