Kratos triltafel

 

 

Het legen van de bakken kan in sommige gevallen niet efficiënt zijn. Kleine delen vallen door de metalen strippen en het is arbeidsintensief om ze te verwijderen.

 
Van Dijk Systems heeft hiervoor de Kratos ontwikkeld. In plaats van afvalbakken bestaat de vloer uit trillende transportbanden. Tijdens het snijden worden de slakken en kleine onderdelen naar het einde van de tafel getransporteerd, waar ze worden verzameld in een verzamelbak. Hierdoor zijn ze makkelijk te verwijderen. Het resultaat is een veel efficiënter gebruik van de snijinstallatie en een bijbehorend hoger rendement.

Kratos

Kratos

Vibrerende transportsysteem

Een metalen holle plaat van slijtvast staal wordt in resonantie gebracht door een elektromotor. De trillingen zijn klein, daardoor bijzonder energiebesparend en is er maar een geringe slijtage. Afhankelijk van de breedte van de tabel bevinden zich een of meer  transportbanden in de lengterichting van de tafel. De elektromotoren bevinden zich aan het hoofd van de tafel in een robuuste behuizing. Elk kanaal heeft zijn eigen elektromotor die voor de aansturing zorgt.IMG_3547

Afzuiging

In de tafel zijn segmenten aangebracht. Deze segmenten die op de dwarsrichting geplaatst zorgen voor een luchtverdeling met gelijke drukverdeling en daardoor een optimale extractie van de vervuilde lucht. Op deze manier is een volledige verzameling van snij-stof gewaarborgd. De kleppen zijn bevestigd aan de zijkant van de tafel, zodat uw snijproces niet gehinderd wordt. De pneumatische componenten worden gescheiden van de luchtstroom, waardoor minder slijtage optreedt.

voordelen:
• Continu afvoer van slakken en kleine delen
• Ideaal voor zeer hoge snijcapaciteit
• scheiding van de luchtstroom en de mechanica
• ruimtebesparend transport
• Eenvoudig ontwerp
• minder uitvaltijd
• weinig onderhoud