Snijtafels

 

Onze snijtafels zijn doordachte oplossingsconcepten. Het resultaat van meer dan 40-jaar ervaring met veel verschillende klantenprojecten. Wij willen met het ontwerp van onze snijtafels de voorwaarden scheppen voor optimale productievoorwaarden bij onze klanten.

Door de segmentafzuiging, waarmee al onze snijtafels uitgerust zijn, wordt het volle afzuigvermogen op de snijtafel geconcentreerd en wordt met een zo laag mogelijk ventilatorvermogen een volledige afzuiging van het snijstof en de rook bereikt, ook al is de snijtafel niet volledig gevuld.

Elke functie en de verschillende opties zijn ontworpen voor specifieke wensen van het snijproces.

 

 

 

10 Kenmerken in een oogopslag:

 

1. Gesegmenteerde opbouw

Onze snijtafels worden altijd uit gelijke onderdelen volledig gelast. Daardoor is luchtlekkage uitgesloten. Door gelijke segmenten te produceren kunnen we bijna alle tafelmaten realiseren. Ook toepassingstechnisch biedt deze werkwijze, speciaal bij veeleisende snijprocessen, alleen voordelen. Bovendien kunnen onze snijtafels op een later tijdstip probleemloos worden verlengd.

2. Op stroming geoptimaliseerde afzuigkanalen

Onze afzuigkanalen zijn zo geconstrueerd, dat een zo groot mogelijk volume aan lucht zonder weerstand met grote snelheid kan stromen.

3. Grote, goed sluitende roestvrij stalen afzuigkleppen

De grote kleppen laten ook grote luchtvolumes voor hoge afzuigoppervlaktes door; tegelijk worden de drukverliezen van de snijtafel door het sluiten van de kleppen tot een minimum beperkt.

4. Pneumatische sturing

Door de pneumatische sturing openen en sluiten de afzuigkleppen zeer snel, wat bij grote snijsnelheden noodzakelijk is.

 

5. Afzuigsegmenten van 500 mm

De segmentbreedte van 500 mm voldoet prima voor meer dan 95% van alle toepassingen, waarvoor we de laatste 40 jaar snijtafels ontwierpen.

 

6. Diepe slakbakken

In elk afzuigsegment wordt een slakkenbak ingezet. Bij brede tafels zelfs twee. De diepe bakken nemen een relatief grote hoeveelheid slakken op en kunnen eenvoudig met behulp van een kraan uit de tafel worden genomen door middel van de gelaste hijsogen.

7. Minimale drukverliezen

Omdat onze tafels maar kleine drukverliezen hebben, komt het vermogen van de ventilator bijna volledig als afzuigleiding aan op de brandenkop.

 

8. Op het snijproces toegesneden snijroosters

Een ideaal snijrooster voor alle platen en snijprocessen bestaat niet. Voor verschillende toepassingen bieden we verschillende snijroosters aan, die elk een zo groot mogelijk toepassingsspectrum biedt.

9. Groot draagvermogen

De standaarduitvoering van onze snijtafel genaamd Helios is geschikt voor plaat tot een dikte van 100 mm. Voor dikkere platen tot 200 mm bieden we een zwaardere uitvoering aan genaamd Apollo. Voor zeer zware toepassingen tot 500 mm bieden we een extra zware uitvoering aan genaamd Hercules

 

10. Standaarduitvoering met klantspecifieke details

De verschillende uitrustingsmogelijkheden van onze standaardtafels dekken een breed spectrum van de wensen van onze klanten af. Als er toch nog een wens van een klant open blijft, realiseren we deze graag met een speciale constructie.

 

En bij elke nieuwe klant is er mogelijk verbeteringspotentieel; we ontwikkelen onze snijtafels voortdurend verder. Daagt u ons uit! Hoe meer we weten over uw wensen, hoe beter we u van dienst kunnen zijn.

 

Sturing van de afzuiging:
Onze snijtafels zijn allen voorzien van pneumatische cilinders, die de afzuigkleppen in de afzuigkanalen aan de positie van de snijmachine openen en alle overige kleppen sluiten zodat steeds slechts een afzuigkamer wordt afgezogen. Kortstondig, als de snijmachine van de ene naar de andere kamer gaat, zijn beide afzuigkamers geopend.

 

Rollenventielen:
De ventielen worden door een zogenaamde “slede”, die aan de machine bevestigd is bij de snijpositie, bediend en bij het verder werken van de machine terug in de uitgangspositie gebracht. Deze sturing vereist een persluchtaansluiting met ca. 7 bar druk.

 

Uitvoeringen:
Onze snijroosters bestaan uit een oplegraam en de uitwisselbare snijstrippen (slijtagedeel). Voor het legen van de slakkenbakken kan op deze wijze het snijrooster in slechts enkele delen gemakkelijk met behulp van een kraan van de tafel afgenomen worden. Voor verschillende toepassingen bieden we verschillende tafels aan afhankelijk van de zwaarte van de toepassing.

 

 

 

Export:
Onze snijtafels zijn geschikt voor de export! Daarbij wordt de tafel verdeeld in segmenten die makkelijk vervoerd kunnen worden. Op deze wijze kunnen onze snijtafels in elke afmeting met standaard vrachtwagens en in standaard zeecontainers worden getransporteerd.

Eenmaal op locatie worden ze aan elkaar geschoven en met de ingebouwde stelvoeten snel en eenvoudig op hoogte gebracht. Zelfs op ongelijke vloeren. Daarna worden ze eenvoudig aan elkaar geschroefd.

En eens ter plaatse zijn onze snijtafels eenvoudig zonder voorafgaande scholing door technici op te bouwen, door de afzonderlijke onderdelen met elkaar te verschroeven. Dit zorgt voor een zeer snelle en eenvoudige montage wat zeer kostenbesparend werkt.