GreenVDS Stoffilter

Van Dijk Systems maakt ontstoffing energie-efficiënter, terwijl de inkoopkosten gelijk blijven.

Van Dijk Systems heeft zich gespecialiseerd in het schoner en energie zuiniger maken van ontstoffingsprocessen. Daarom is een compleet nieuwe lijn van stofafscheiders ontwikkeld met de nadruk op efficiënt energiegebruik. Deze nieuwe filters heten GreenVDS.

 

 

Frequentie omvormer voor minder energie verbruik

 

GreenVDS is ontworpen om het energieverbruik te verlagen met het behoud van dezelfde efficiëntie als de huidige generatie filterkasten. De Van Dijk Systems GreenVDS is standaard uitgerust met een frequentie omvormer. Met het gebruik van de frequentie omvormer kunt u een gemiddelde besparing realiseren op uw stroomkosten van 40% tot 50%.

Niet alleen kunt u duizenden euro’s per jaar besparen op uw elektriciteitskosten, de fijnafstelling van de luchtstroom kan de opwarmingskosten van uw fabriek aanzienlijk reduceren. Aangezien verwarmde lucht, welke normaal gebruikt wordt voor het afzuig- en filterproces, de fabriek niet meer verlaat.

Om nog meer te besparen, heeft Van Dijk Systems de mogelijkheid van een top-box of een nafilter met een binnen-, buitenschakelaar. Bij het snijden van roestvrij staal, komt een voor de gezondheid schadelijke stof genaamd Chroom-6 vrij. Afhankelijk van de snijtijd is het volgens ARBO wetgeving verplicht om de gefilterde lucht, die nog steeds resten van Chroom-6 bevat, naar buiten af te voeren. Maar met het snijden van gewoon staal kan de gefilterde lucht van hoge kwaliteit worden uitgeblazen in de fabriekshal.

Door gebruik te maken van de binnen-, buitenschakelmodule kan men de met Chroom-6 vervuilde lucht naar buiten afvoeren maar met de handmatig bediende schakelaar verandert de uitgang naar de fabriekshal voor de lucht zonder Chroom-6 van het snijden van normaal staal.

Met het gebruik van de top box kan de met Chroom-6 vervuilde lucht naar buiten worden afgevoerd, en bij het snijden van gewoon staal blijft de lucht in de fabriekshal.

 

 

Hoge capaciteit, hoge kwaliteit filtratie

In de VDS filterinstallaties worden extra grote patroon filterelementen van 20m2 gebruikt. De kern van het filterpatroon is filtermateriaal Nano-Web waarin Nanofiber technologie is verwerkt. Door deze combinatie is het rendement van deze patronen een van de hoogste in de industrie. Dit geavanceerde filtermedium is zeer efficiënt in het vangen van submicron stofdeeltjes (0.3 micron en groter). Bij stofdeeltjes van 0.5 micron en groter is de efficiency zelfs 99,999%. Deze filters hebben een MERV 13 rating op de ASHREA schaal. Omdat er geen PTFE gebruikt wordt hebben de filterpatronen ook een zeer hoge levensduur bij applicaties waar olie of vet aanwezig zijn.

 

Standaard Sparktrap

Bij het plasma snijproces kunnen gloeiende deeltjes afkomstig van het snijproces voor problemen zorgen. De GreenVDS heeft daarom standaard een spark trap ingebouwd in het inlaatkanaal van de filterkast. De sparktrap verlaagt de snelheid en het energieniveau van de gloeiende deeltje waardoor de standtijd van de filterpatronen verhoogd wordt en de kans op een filterbrand verkleind wordt. Het ontwerp van de sparktrap zorgt ervoor dat het luchtinlaatkanaal aan twee zijden op de filterkast aangesloten kan worden. Dit verhoogt de flexibiliteit tijdens de installatie.

 

Geïntegreerd ontwerp

De GreenVDS heeft alle verschillende losse componenten zoals trechter, stofvat, controller, sparkarrestor, verstevigingen, frequentieomvormer, motor en fan geïntegreerd in een strak modern vormgegeven ontwerp. Met de optie dat elk filter in elke kleur gespoten kan worden, kan het filter perfect aansluiten bij uw huisstijl of machinepark.

 

Plug en Play

Met de geïntegreerde heftruck openingen en hijsogen, is het gemakkelijk om de filter op een specifieke plaats te positioneren. Het filter is vooraf getest en ingesteld in onze fabriek. Het enige dat nog moet gebeuren is het aansluiten van de leidingen, de perslucht en de stekker. De ventilator zal altijd in de goede richting draaien, het maakt daarbij niet uit hoe de drie fasen zijn aangesloten. Dan is het gewoon een kwestie van op de ”on” knop te drukken en de filter het werk te laten doen.

 

Laag geluidsniveau

Met het geïntegreerde ontwerp van de GreenVDS is het mogelijk om een patroonfilter te maken met een zeer laag geluidsniveau. Veel motoren hebben een geluidsisolatiekast als optie om het geluid te reduceren, Van Dijk Systems heeft de geluidsbox standaard geïntegreerd in het ontwerp. Speciaal isolatieschuim van 5 cm dik zorgt voor één van de laagste geluidsniveaus in de industrie.

Het geïntegreerde schoonmaakmechanisme geeft een A-gewogen equivalente continue geluidsdrukniveau van LpAeq < 66 dB(A) met impulsgeluid inhoud van DLi + 10 dB. Meting volgens DIN 45635 deel 1 op 1m afstand van de unit met 6 bar perslucht druk, puls interval van 15 sec, in een semi-vrije veldcondities met een gebruikelijke tolerantie van ± 2 dB.

 

Range

Van Dijk Systems heeft een groot scala aan patroonfilters die perfect zijn geoptimaliseerd om te werken met de Van Dijk Systems snijtafels. Alle patroonfilters zijn beschikbaar in een standaard 2500 Pa en 3000 Pa versie voor gebruik met een Drop Out Box (DOB).

 

 

 

 

 

Optie – Kleur

Er zijn veel “standaard” opties, de meest gebruikte is de kleur keuze. Omdat alle filters in onze eigen fabriek in Linschoten worden gebouwd uit standaard plaatmateriaal, kan in onze in-house spuitcabine de patroonfilter gemakkelijk in de kleur van uw keuze gespoten worden.

 

 

Optie – Top Box

Om de besparingen nog verder te verhogen, biedt Van Dijk Systems de mogelijkheid van een top-box of een nafilter met een binnen-, buitenschakelaar. Bij het snijden van roestvrij staal bevat het gasvormige residu een stof genaamd Chrome-6. Afhankelijk van de snijtijd en de arbeidsomstandigheden, is het verplicht de gefilterde lucht, die nog steeds resten van Chorme-6 bevat, naar buiten af te voeren.

Bij het snijden van gewoon staal kan de warme fabriekslucht in de fabriekshal blijven door gebruik te maken van de binnen-, buitenschakelmodule.

 

 

Optie – Buiten Installatie

De meeste stoffilterinstallaties zijn geplaatst in een gebouw, indien het filter buiten geplaatst wordt kunnen we de complete filterkast in IP54 uitvoering leveren. Indien de luchtafvoer buiten blijft kunnen we om de regen uit de filterkast te houden, desgewenst een deflectorkap meeleveren.

 

Optie – Groot Stofvat

Om de intervaltijd van het legen van het stofvat te verhogen, is er de mogelijkheid om te kiezen voor een 200L stofvat. Dit stofvat is gemonteerd onder het patroonfilter en het wordt daarom altijd verkocht met een verhogingsframe voor het patroonfilter. Aangezien het patroonfilter dan verhoogd is zorgt een optioneel bordes voor een eenvoudige toegang voor onderhoud en voor het verwisselen van filterpatronen.

 

Optie – Remote Start

Vooral bij grotere snijtafels, of als het filter buiten geïnstalleerd is, is de optie remote start een uitkomst. Bij veel snijmachines is het mogelijk een filter te starten van het bedieningspaneel van de snijmachine. De remote start optie op de GreenVDS patronenfilter gebruikt het potentiaal vrij contact van de snijmachine om te starten en te stoppen.